top of page

Neem je čudež narave

…vrhunsko eko škropivo in gnojilo za vaš vrt.

Za rastline in zemljo predstavlja odlično gnojilo in ugodno vpliva na porast deževnikov v zemlji. Povečuje odpornost rastlin na škodljivce in bolezni. Nadzoruje rast rastlin in prispeva k večjemu pridelku. Ohranja in povečuje rodovitnost zemlje.

Neem tonic je 100% organsko listno gnojilo rastlinskega izvora, ki ga pridobivajo iz jedrc drevesa Neem (Azadirachta indica). Iz semen stiskajo olje. Pridobivanje poteka po patentiranem tradicionalnem postopku; za mletje uporabljajo kamen ali les, brez segrevanja, kemikalij in petrokemičnih snovi, zato se v gnojilu ohranjajo vse hranilne lastnosti. Proces na ta način ohranja bogato hranilno vrednost olja.

Prednosti uporabe neem tonica:

– 100% organsko listno gnojilo
– je okolju prijazen in ne škoduje rastlinam
– je biološko razgradljiv
– je veganski
– je 100% kompatibilen
– ne škoduje, človeku, živalim in vodi
– je 100% naraven

Doziranje in uporaba: Od 5 do 10 ml na 1 liter vode (napolnjen pokrovček je 15 ml), odvisno ali gre za preventivno ali kurativno škropljenje. Pred uporabo Neem tonik dobro pretresemo, zmešamo z toplo vodo (ca.30°c) in poškropimo rastline. Pomembno je, da škropimo zgodaj zjutraj ali pozno zvečer, ter da poškropimo rastline zgoraj in spodaj ter po zemlji okrog rastline. Pripravek porabimo v 8 urah. Škropljenje ponavljamo 1x tedensko v razdobju 5 tednov. V kolikor je vmes dež, postopek ponovimo.

Shranjevanje: Neem tonik hranimo v temnem prostoru. Olje se pri nižjih temperaturah strdi, zato ga hranite pri sobni temperaturi.

Rok trajanja: 18 mesecev od dneva pakiranja

(vir:www.ekopridelava.si)

bottom of page